.
2
MAK JEMAH

Antara Pemadam & Liquid Paper :)

Greeting Text 
 
Haiii :') lama gila tak update entry baru.. tengah bajet sat macam dua tiga bulan tak update ..hahah Rindu pulak kat belog nih, lama tak menyendeh kat dia..lama sudah aku buat derk ja.. Betoi ka ejaan aku?  haha .. takda nya aku nak rajin sangat lani update benda merapu-rapu.. Ntah, macam dah takda nafas lagi dah blog aku ni..Gamaknya kena pasang widget tong oksigen kat sini baru aku rasa segaq dan bernapas tiap kali nak hapdate.. Ni tak, tulis dua tiga patah pastu save kat draft.. Minggu depan bukak lagi.. tulis entry lain dua tiga baris save kat draft.. hahah tu la rutin aku kalau bukak dashboard..

Boring pulak dok reja tengok blog aku yang warna pink ni macam sutun pulak rasa..ngeee.. rasa macam nak tukaq design..tapi dua tiga bulan dulu orang dok sibuk-sibuk bising edit html dah tak sama. Jadi aku takmau la ambik risiko pandai-pandai pi edit sendiri satgi tak pasai hudoh blog aku yang sediakala comey macam kak ton ni..heheh~ Lagipon belog ni aku yang edit sendiri taw..cuma template and header ja aku upah orang secara berbayar topup 10hinggit!! aku ulang 10hinggit okayy..padahal dua benda tu ja dia buat =.=' ok la aku tertipu..mengaku, masa tu masih noob dalam dunia blog..mana reti apa pon..eleh macam lani expert sangat..hahah
 
Dengan masa yang masih berbaki beberapa jam lagi sebelum fajar menyinsing.. hatudia ayat..ni kalau cikgu BM baca kompom bangga ni kalau aku penah jadi anak murid beliau..hahaha aku nak coretkan sebuah perbandingan antara pemadam dan liquid paper.. hahah Pemadam kebakaran tak termasuk dalam senarai k..Walaupun sebenaqnya pemadan dan liquid paper kita rasa sama saja kegunaan dia untuk memadam dan menghapuskan kesalahan dia atas kertas di samping kegunaan yang meluas time exam..kegunaan yang meluas time exam maksud aku main passing passing pemadam ngan liquid paper.. haha tulis jawapan kat pemadam pass kat mamber sebelah ka member depan ka.. lagi satu selit jawapan kat dalam penutup liquid..hahah sebab aku pon penah buat masa zaman muda remaja dulu..haha Cara kuno ni.. generasi lani takda yang buat dah kot :'/
 
Ok dah dah.. Umpama pemadam, dulu masa kecik kalau kita salah orang akan tegur, mak abah terutamanya, kita akan betulkan dengan memadam kesalahan tersebut dan kita janji takkan ulang lagi kesalahan yang sama..sebab takot kena marah.. Budak-budak besala masih naif apa yang ditegoq dan dipesan itula yang diikot..Teringat anak buah aku yang umoq 3tahon tu pulak..sedang tidoq di umah dia..heheh Tapi aku ni time kecik boleh tahan jugak nakai dan ketegaq..depan orang ja aku ni nampak macam budak pompuan yang sweet plus pemalu gitu..hahahah dengan keluarga depa taw la aku camana..bertempik macam tarzan pon buleh..hahaha cuma malaih nak tunjuk ja satgi tak pasai hantaq aku kat jabatan perhilitan pulak kan..hahaha
 
Tapi bila dah besaq, umpama liquid paper kenapa kita sembunyikan kesalahan dan kesilapan kita belakang orang lain..Bila dah besaq, kita semakin pandai memikirkan pelbagai rencana.. tak pernah kita terpikir perasaan mak ayah kita bila macam-macam mulot manusia yang mengata mak ayah tak pandai jaga anak..tak pernah pulak kita terpikir janji keseronokan tu kita dapat..kesian mak ayah kita..hmm jadi fikir-fikirkan laa..Ada tu buat kesalahan secara terang-terang tak payah lagi sembunyi-sembunyi.. letak pic dok becium pipi ngan pakwe kat FB -__- tak paham betoi aku.. bangga sangat bila orang yang hot seangkatan dengan depa dok puji 'sweet' 'alololo comeynya' ..macam bangang pulak..Biaqla urusan depa dengan Tuhan.. Kita jamu mata dah la.. hahah 
 
Okay tu ja la nak tules..tiba-tiba lapaq bihun sup kampung baru..takda mood terus aku nak lanjutkan ayat aku.. hahahah padahai memang aku dah habeh idea pon :p Jadila sekadar melepaih rindu sampai bulan ramadhan ni..hahah Dah dekat 4.30 pagi dah.. tadi beriya-iya nak lena tapi akhirnya camni.. :')  ok assalamualaikum .. Tidoq nyenyak nyenyak taw..

✿THANX SUDI BACA.KOMENLA SEKALI✿