.
3
MAK JEMAH

Haih..Main-2 Pulak Dia =,=

Greeting Text


 Hohoi reader(s) peah, temah, jenab, gayah, abu, ali, dolah, dato' k =.=' heheh sehat semua? Jam menunjukan pukol 7:02 pagi..ok xda motif apa pun bagitau pukol bapa..kehkeh..tengok sangat terserlah kebangangan aku dalam menulis intro kan? hah meluat~

Ekceli bukan aku nak cita apa pun..masa aku tengah saja² baring + boring tetiba teringat peristiwa masa aku dok asrama dulu..dah teringat memang aku jadi gila sorang² la dok tergelak teringat benda tu..dulu aku dok asrama time form 1 sampai form 3..

Dah dok asrama bila malam kena la p surau sama² solat jemaah maghrib..memang tiap²  kali maghrib kena p..WAJIB naa..nak mampoih x p warden check dorm siap laa.time tu ada la yang lari lintang-pukang..sembunyi dalam locker, bawah katil, dalam tandas, dalam pasu bunga, nyamaq jadi makcek dewan makan..haha lol..ini tipu..dan xlupa jugak buat²  saket..ni yang paling femes..ngeh² :P padahal nak p sembahyang ja sampai camtu sekali..haih..tapi kalau xp bukan makna kami xsembahyang taw tapi lagi suka sembahyang dalam dorm dicelah² katil..haha

And benda ni berlaku masa aku form 3 xsilap..sebab time form 3 aku start sembahyang saf kat paling depan sekali dengan member² aku..hahaha sebab selalu p surau awal nak mengaji..hehe dah saf kat depan duduk kat tengah² pulak..tengah² tu betol² dengan kipas..then solat jemaah macam biasa..dah nama pun dok saf depan sekali kan mesti la depan tu ada langsir yang jadi penghalang antara saf laki dan pompan kan ? Entah makhluk Allah mana yang bukak kipas kuat sangat malam tu langsir tu menggila kalah tsunami..sebab suis kipas kat belah kaum laki camana nak slow kan? 

Masa sujud rakaat pertama tu aku rasa dah xsedap hati..aku dapat rasa langsir tu macam maen melibas² kat tengah belakang aku..haih langsir ni main² pulak dia =,= dalam hati aku taw da apa bakal terjadi..Jadah punya langsir..aku try undur diri 2 3 lutut..ok sebab tengah sujud kan? guna lutut untuk berundoq..haha ngek laa~ memang dah xsah sembahyang aku..bila aku bangun dari sujud, dem! aku nampak kaum laki tengah tersusun gagah kat depan aku..langsir tu terlekat sikit atas kepala aku..ok malu namati :| aku jeling sipi² tengok member aku..nahh dia termasuk terus kot kat belah laki hampir separuh badan dia..wahahah aku rasa nak gelak golek² ja time tuh~ 

Sumpah terseksa nak habeskan lagi dua rakaat tuh..bila dah jadi camtu sembahyang pun dah xkhusyuk dalam hati keja nak tergelak ja..haha dah habes sembahyang mau sama² dok renggah ja ngan kengkawan aku..lepas tu tobat dah tamau sembahyang saf depan kat tengah²..beralih dok tepi pulak..haha tepi ok sikit langsir tuh xda la menggila semacam..so kat tengah² tu ganti ngan kakak² pulak..kadang² depa pun tersangkut jugak kat langsir tu..haha tapi relex ja kami ni yang nak tergelak tengok..haih main² sungguh..hahahaha

Bila teringat balik rasa rindu ja semua tu~ hahaha semua sebab ang la langsir hijau yang tebai..wakakak

✿THANX SUDI BACA.KOMENLA SEKALI✿

4
MAK JEMAH

Tersangat Tak Boleh Blah XD

Greeting Text
 Tetiba teringat dekat someone..someone yang pernah jadi orang yang spesel dalam hidop aku..Lately, aku asek teringat dekat dia..even dah lama aku break up dengan dia, dan dah masuk beberapa fasa alam percintaan aku dengan orang lain, aku xpernah lupa dia pun..segan pulok nak cita pasal ex-boyfriend neh yala dah lama kan break xkan nak cerita nak ungket mengungketi lagi..

Seryesly, bila kita betol-2 sayang kat sesorang tuh memang susah nak lupa kan..Dulu, aku dengan dia hepy together.Walaupun dia jaoh, tapi hari-2 kami akan contact..sampai panas telinga pun x apa janji dapat lepas rindu --" yala orang cakap bila jaoh rindu tu makin tebal kan ? =) setebal lemak aku..muahaha

Apa yang buad aku sayang sangat dekat dia ?
Banyak..banyak sangat kalau nak cakap..aku bagitau yang aku betol-2 suka ja laa..haha Perangai dia sangat comel.. aku xpernah jumpa laki yang ada perangai macam dia..Dia caring..bila aku demam or saket dia risau namati..pernah sekali tu masa aku demam, dia post panadol plus ubat selesema, batuk segala..Lawak ok ! lepas tu dia call
" Nanti cek barang ok..saya ada post kat awak something..cepat baek demam taw! "
Bila dah dapat, aku punya eksaited..bajet dapat henpon sebijik ka hapa kan..sekali ubat daa..ok xpa aku xmakan pun ubat tu sebab aku dah baek demam..ubat tu simpan buad kenangan..hewhew~

Lagi..bila aku marah dia or bebai xketahwan hala dia akan cool..Dia sangat sabar kalau nak dibandingkan dengan aku..selalu aku ja yang merajok dia pulak ? Pujok laa..aku x boleh merajok lelama dengan dia sebab bila dia start nyanyi lagu korea yang aku suka tuh terus cayaq~ wakaka sora dia memang sedap plus merdu.Naseb xjadi artis ja..kalau x, xberpeluang la aku berkenalan dengan dia..haha

Antara kenangan yang xboleh aku lupa dengan dia..
Ada satu hari aku ajaq dia masak ayam goreng..apa laa ayam goreng pun xreti -.- haih~ masa tengah menggoreng tu tetiba dia bagitau aku dengan sora menggelabah gila..
" Napa ayam ni kuar darah ?? Dia hidup lagi ke.. "
aku cakap biaq jaa..memang kekadang dia kuaq darah..kan dalam tulang dia ada darah..tapi dia punya gelabah terus angkat ayam tu masokkan dalam fridge balik..haih xdan nak masak pun..sudahnya dia yang lapaq..haha padan muka :D kalau teringat insiden tu sampai skang aku rasa nak tersengeh-2..

Dan..lagi satu, dulu dia selalu ulang alik dari uni dia and rumah setiap malam..aku la yang jadi peneman dia atas moto..Zzzz~ xda la lama sangat nak sampai rumah dia ada dalam 12 minit camtu..masa tengah cakap tetiba dia jerit kuat-2
"awakkk !!! I LOVE YOU !!"
kuat gilaa..terkojoit makk..haha aku tanya x malu ka nanti orang tengok, orang cakap awak gila..
Dia cakap x apa biaq ja.. bukan orang kenal dia pun..
aku dalam hati : " ok padanla dah pukul 2 pagi . mana ada orang ramai sangat kan ? patot la bajet x malu.. " =..=
Tapi aku suka setiap kali dia cakap macam tu..hahaha

Satu hari, dia penah cerita pasal prob family dia selama ni kat aku.. Dia cakap dia x pernah bagitaw kat sesapa even kawan-2 rapat dia..sebab dia rasa cuma dengan aku dia boleh kongsi semua tu..aku bersimpati dekat dia..malam tu memang kami sama-2 banjir dengan ayaq mata ja..kesian dia ='( tapi aku langsung xtaw..selama aku kenal dia aku tengok dia hepy, xpenah pun dia down..tabahnya awak..

Dia jugak baik..sepanjang aku kenal dia xpernah pun dia miss solat. Kalau subuh selalu dia yang kejut kan aku..hoho bila dengar azan ja  kat umah dia, dia akan cakap " x pa la nanti kita sambung cakap lagi, saya nak g surau jap..dah azan. awak g solat taw.." masa bulan posa lagi laa..dia selalu tido kat surau, sampai 10 malam terakhir posa tuh memang dia xbalik rumah langsung lepas teraweh..haih susahnya nak cari yang macam tu..

Dan..bila dah lama berkawan tu, mula la terasa nak jumpa kan..memang da lama asek rancang nak jumpa, nak jumpa lastly postpone..sebab sama-2 bizi..Yala aku sekolah lagi dia pulak kat U assigment, test, kuiz, exam segala haruslah kan..And at da last kami buat decision 31 Ogos jumpa..dia sanggup turun sini..dia xbagi aku g sana sebab dia risau nanti pa-2 jadi kat aku..First time tengok muka dia memang terpaku terkedu terkelu laa..wahahah Ehh betol ka bf aku neh ka dah tersilap orang ntah..memang xjemu la tengok muka dia..yala mixed arabic..memang aku nak bagitaw dia awesome dan hensem..muka dia dah start ada janggut..gila comel..aku memang minat tengok laki yang berjanggut..tapi bukan misai k, dia ada misai ka x ? haha tado-2 
 
Tetiba feeling macam jalan dengan artis pulokk..dia dress up abeh stai aku ni macam apa ja~orang sekeliling asek pandang-2.. apa ?? Xpenah tengok orang jalan ngan retiss?? wakakaka xleh blah punya ayat..satu hari tu memang aku hepy gila..dia sangat baik dan sweet~bila time masok waktu sembahyang dia ajak aku g masjid..alahai~ mana mak x cayaq macam ni..memang calon suami mithali..haha dan masa nak balik dia nangeh..manja nya awak..haha aku x nangeh punn..cuma menahan ayaq mata ja..hehe 
 
Kenapa aku putus dengan dia ?
Cerita nya bermula bila dia dah start keja..bila dah keja dia jumpa ramai la awek-2 cunn.. aku taw sapa aku..skola pun xabeh lagi. berangan ja ! Cara kami dah berbeza.. feel pun dah lain..komitmen dia dengan keja lagi penting.. Jarang call dah, bila call ja ada la yang x kena..tapi dia tetap baik macam dulu..cuma aku nampak pic dia dengan awek mana ntah..menyirap jugak! tapi dia cakap tu cuma kawan rapat..hmm.mungkin dugaan untuk aku kot..yala sesuai dengan kerjaya dia la..

Aku dapat rasa aku dengan dia dah x sehaluan.Takpa la aku redha.Mungkin ni ketentuan TUHAN..aku cuma harap dan doa dia akan jumpa pompan yang lebih baik dari aku..Hmmm aku rasa dah x mampu dah aku nak tulis banyak-2..ayaq mata dah bergenang..sampai sini ja la...

Aku simpan lagi gambaq-2 dia..meh terjah kaih ...
 


tengok tu renungan mata dia..haaihhh


time ni tengah webcam dengan aku..
miss this time dem dem much :(
HAHA gila..


ni la pompan yang bergambaq dengan dia~ jelas terpancar kemesraan tuh..


xdapat awak, dapat yg pakai spec tu boleh ?? hahah
dua2 pon comel.. XD


dah jadi retis pon skang..keja pegang microfon jaa..hmm.


gosip terbaru..bersama rozita che wan..untung laa..

P/s : mak aku cakap nak calon laki aku macam shahir..erkk cek xminat dia pun makk! sentap..hahaha cek dah tersayang kat orang lain dah..walaupun dia x macam shahir tapi dia tetap menjadi pujaan hatiku..hahaha k bai.

✿THANX SUDI BACA.KOMENLA SEKALI✿

4
MAK JEMAH

Hakikatnya Manusia Itu Sering Berubah~

Greeting Text 


Hyep reader(s) :) dah makan? Dah. Good.. Dah pukol 2.00 pagi .. Zzzzz~ -..- intro jadah apa yang boring sangat ni..hahah sory aku memang lemah tahap dewa bila nak tulis intro..ni pun dah berapa kali aku backspace, tulis balik then backspace lagi.huh wadafish..akhirnya terhasil la intro yang macam jakun sebegini..kalau orang lain watlek ja siap sambil korek idong buleh tulis intro panjang macam ketapi-.,- 

Errr entry ni bukan aku nak hurai pasai kebaekan menulis intro yang panjang lebaq #apa punya ayat macam karangan SPM..Tapi..kenapa manusia selalu berubah :') sobss~ Yala sebab dia manusia bukan batu bukan jugak kayu..tengok menatang pun boleh berubah ni pulak manusia..xpercaya menatang selalu berubah..? contoh macam kucen aku, selalu bertukar-2 pasangan ketika bersama..wakaka memang dasar kasanova xreti setia..lepas dia dah dapat sedap-2 dengan kucen betina lain, dia blah.. -.-

Hati aku selalu terdetik bila ada sesorang yang berubah..dan selalunya yang aku rasa tu betol..Lepas tu kita buleh tengok la dia punya berubah tu macam mana..Jangan harap dia mau peduli dekat ang lagi..terima la semua tu dengan redha..Yaa "REDHA ITU IKHLAS, PASRAH ITU MENYERAH" *ayat ombak rindu lagi..haha anggap ja macam dia dah hilang ingatan untuk ingat kat kita..Tamo sedey-2 taw~ cukupla setakat nangeh 7 hari 7 malam lepas tu stop la kalau tamau jadi kassim selamat..haha macam ayat orang bodo ja..
 
Sebenaqnya, bukan aku nak cakap kat orang lain ja aku pun selalu berubah..aku mintak maaf naa~Err semuanya diluar kawalan..out of control omputeh cakap..Tapi, bila aku dah betoi2 sayang orang tu memang susah dah nak berubah..xpercaya silalah baca older post aku yang lelama..punya setia macam hero cerita paria..lastly, aku lepaskan dia jugak bukan sebab aku xsayang..perit woo nak buat semua tu tapi sebab...
tengok bawah~
v
V
v
V

" ku berjuang dalam hidupku..untuk selalu memilikimu..seumur hidupku..setulus hatiku hanya untukmu "
Zzzzz~ lirik lagu kat blog..haha sampai bila nak berjuang kan sedangkan dia xpenah nak hargai..berjuang la sangat kan setakat cinta monyet..haaa-2 tu dalam hati mesti ampa cakap macam tu kan kat aku..ingat aku xtaw..ampa pon seropa xpayah nak monyet kat aku sangat~

Sebab tu bila dah tersuka kat someone takpayah la kita nak menunjuk sangat kat dia..ala kadar sudah..biaq dia xtaw xpa janji kita taw sebab nanti kalau dia berubah xda la sedey sangat~ Cuba pk pendam perasaan tanpa dia taw lepas tu dia blah dengan ampa kapel ngan dia pastu dia berubah then blah..mana satu lagi saket..aku rasa yang nom 2..is it true? Haha aku rasa macam tu..Lagi satu, bila ada orang layan kita baek jangan la senang-2 tersuka kat dia.. jangan senang-2 ter' s.s sesorang..hehe maybe dia layan ampa sebab dia cuma suka berkawan sedangkan dia dah ada orang lain yang dia suka..nanti kalau dia dah start berubah mula la ampa nak down kan..aku penah rasa camni.. -..-'' bodonyaa~


Dan..kepada mereka yang selalu, cepat dan senang2 berubah hati..jangan la buat sesorang tu tersuka kat ampa kalau ampa rasa ampa xboleh rasa macam apa yang dia rasa..kesian dia..xspecially pompan, bila dia dah mula suka susah dia nak berubah..laki budiman sekalian jangan maen-2 hati pompan sangat ok..pompan pun sama jugak..x payah nak tersengeh macam kerang busuk xlaku tepi jalan pulak..


 #sangat tacing bila baca ayat ni..sobsss T__T

P/s : someone, i miss u so bad :'(

✿THANX SUDI BACA.KOMENLA SEKALI✿

4
MAK JEMAH

Selamat Tahun Baru..

Greeting Text 
Hye silent reader(s) :) Finally, dapat jugak hapdet belog..sapa yang ferasan aku dah lama xhapdet belog  sila tolong mintak sesangat angkat lappy ampa dan hempok kat lantai~ hua3 ok xlawak punn -.-" lama kan aku x mengarot kat sini sapa yang rindu aku *dia memang suka perasan* sila bagi flying kiss kat aku..flying kiss ok bukan french kiss..aku tampaq kepala ampa mau? 
 
Btw, heppy new year for 2012~
'Kebamm kebomm piuwwwww!!'
walaupun pagi ni dah 3 aribulan ekceli..heheh 
gian nak mengarot sampai sanggup pepagi buta tulis entry..

Rasa cepat masa berlalu..dan dah banyak yang terjadi dalam hidup aku taon lepas walaupun life aku xda la seindah ampa2 semua~ada yang hepy yang sedey..rasanya lagi banyak sedey kot..haha dan aku jugak ramai kenai kawan2 baru taon lepas..ada yang buleh pakai ada yang xleh langsung ada yang pesyen pakai buang~ haha dan ada yang aku nak dy kekal dalam hidop aku~ :')
Rasa xbesa pulak nak sebut taon lepas sebab baru 3 hari b'lalu..haha 
 
Dan xdilupa jugak umoq makin tua dan bangka..haha i'm oredi 22 years old..sobss :'( terasa diri ini sangat tua..haha tapi perangai aku still macam budak2 lagi..sapa yang rapat dengan aku yang pernah kenai aku dy taw la camana perangai aku~ hoho aku xsuka seryes macam orang-2 dewasa..boring..zzzzzzzz (~..~) maybe aku akan seryes lepas kawen..HOho tetengok kawen nanti keja dok men aci ligan dengan laki dalam umah..nah bila nak dok seryes~
 
Hmmm~ taon lepas banyak derita2 yang tercipta dalam hari-2 aku~ hahah ayat xleh blah..kalau sebelom ni sesapa yang sudi menjadi pembaca setia belog aku dy akan taw la derita apa yang aku maksudkan..seryesly aku derita..hehe cuma kebelakangan ni aku dah ok~ walau xda sepenuhnya..kadang-2 teringat jugak..kadang-2 dok bangga sendiri hebat jugak aku mampu lalui semua tu~hahaha kadang-2 rasa rindu pulak nak rasa saket hati sedey semua tu balik..haha apa jeneh manusia tataw la aku ni..kadang-2 rasa rindu dengan perangai keanak-2kan aku yang dedulu..sebab lani aku xmampu dah nak buat ngan orang lain..haha ok aku cuma harap aku dapat lupakan semua kenangan pahit masa taon 2011 "Redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah" Yes ayat dalam ombak rindu..! hehe aku belajar untuk redha..dah lama kot aku redha..cuma kadang-2 kekuatan tu lambat sampai dalam diri aku..dan aku harap apa yang aku rasa skang akan berpanjangan..tamo down-2 lagi..letih 0ii~dah banyak ayaq mata aku yang terkeluaq selama ni~bagi aku rehat sat buleh kan..

Semoga taon 2012 lebih lebih dan terlebih baik dari taon 2011..terima kasih untuk mereka-2 yang pernah datang dan pergi dalam hidop aku..yang pernah buat aku hepy dan sedey selama aku bersama dia..kalau xda ampa xkan lengkap taon 2011 aku :') aku doakan kesejahteraan hidop ampa..terima kasih atas semua kenangan selama ni..good bye 2011..welcome 2012 :) assalamualaikum..

✿THANX SUDI BACA.KOMENLA SEKALI✿