.
0
MAK JEMAH

The Return

Greeting Text
Assalamualaikum..waalaikumssalam.. Apa khabar semua.. Aku tanya apa khabar~~ceh..haha Rasanya setahun lebih aku menyepi.. Takdan nak kutip followers and readers bebanyak pun..haha aku dah tinggalkan blog aku yg kiut miut ni sampai bersawang. The reason why is..cewah speaking london..haha aku dah tak online guna lappy sebab lappy ada problem nak connect internet. The second reason aku asyik doploh patjam dengan gadget smartphone la konon. haha tapi smartphone yg aku umpamakan biar ada asal mampu. ngehngeh. 
Ditambah pulak sekarang banyak apps games segala boleh hilangkan bosan..memang blog aku langsung tak pernah dipedulikan. Plus aku private blog kan. Rasa macam malas pulak nak bagi orang baca. Dulu kan tak berapa malu. Habeh semua benda aku tulis. haha bila tengok balik.. Ya Allah haii pasaipa la aku tulis benda macamni. Haha ciss
Aku rasa dah ramai jugak yg tinggalkan dunia blog ni. Maklumlah sekarang ada wechat, wasap, insta macam macam segala laman sosial yg bersepah dekat playstore. Nak buka facebook or twitter pon tak payah susah susah macam dulu dah. Dulu haa besaq gedabak  usung lappy sana sini..kena pi cc. Jaoh lak tu dari rumah. Sanggup redah panaih litlit semata mata nk update status facebook. haha Tapi lani semua nya berada di tepi bantai. Pelan data yang murah murah lani pulak banyak kan. Tunggu nak langgan ja. Tu baru la betoi apa yg dikatakan dihujung jari anda. haha
Tiba tiba harini aku rasa rindu pulak nak menulis entry. Macam dulu dulu
 Buang masa. bukan ada keja. haha sebab tu aku try hapdet kot kot ada yg nk baca. kehkeh.. selamat tahun baru 2015 buat semua. Dah sebulan dah wei berlalu.. haha permulaan tahun ni aku dapat sakit sampai habeh duit ribu ribuan jugak mak abah aku. kena pi check up sana check up sini. Alhamdulillah sekarang keadaan aku bertambah baik.Allah beri kita sakit sebab nak bagi kita ingat pada Dia..pesan kak aku. Jadi aku terima. Sekurangnya terampun dosa kecil dengan rasa sakit yg Dia beri. Aku bersyukur. dan dugaan tu buat aku lebih ingat pada Allah dan buat aku lebih sayang pada diri aku
Dan buat aku lebih taw sebenaqnya ramai yg sayang dan pedulikan aku..terutamanya mak abah aku yg banyak sangat berkorban. Terima kasih mak abah.
Okay rasanya setakat ni dulu. Kalau aku rasa teringin nak update nanti teringin nak menulis nak cerita tentang sesuatu aku akan update lagi. Lama tak update kan rasa nak belanja gambaq selfie satu. haha dah pandai tau lani. Dulu 'selfie' pun tak taw natang pa nokk. haha tau ambik gambaq ja. okay ,
Tadaa!


Bye .

✿THANX SUDI BACA.KOMENLA SEKALI✿

0 50Juta Kali: