.
3
MAK JEMAH

Haih..Main-2 Pulak Dia =,=

Greeting Text


 Hohoi reader(s) peah, temah, jenab, gayah, abu, ali, dolah, dato' k =.=' heheh sehat semua? Jam menunjukan pukol 7:02 pagi..ok xda motif apa pun bagitau pukol bapa..kehkeh..tengok sangat terserlah kebangangan aku dalam menulis intro kan? hah meluat~

Ekceli bukan aku nak cita apa pun..masa aku tengah saja² baring + boring tetiba teringat peristiwa masa aku dok asrama dulu..dah teringat memang aku jadi gila sorang² la dok tergelak teringat benda tu..dulu aku dok asrama time form 1 sampai form 3..

Dah dok asrama bila malam kena la p surau sama² solat jemaah maghrib..memang tiap²  kali maghrib kena p..WAJIB naa..nak mampoih x p warden check dorm siap laa.time tu ada la yang lari lintang-pukang..sembunyi dalam locker, bawah katil, dalam tandas, dalam pasu bunga, nyamaq jadi makcek dewan makan..haha lol..ini tipu..dan xlupa jugak buat²  saket..ni yang paling femes..ngeh² :P padahal nak p sembahyang ja sampai camtu sekali..haih..tapi kalau xp bukan makna kami xsembahyang taw tapi lagi suka sembahyang dalam dorm dicelah² katil..haha

And benda ni berlaku masa aku form 3 xsilap..sebab time form 3 aku start sembahyang saf kat paling depan sekali dengan member² aku..hahaha sebab selalu p surau awal nak mengaji..hehe dah saf kat depan duduk kat tengah² pulak..tengah² tu betol² dengan kipas..then solat jemaah macam biasa..dah nama pun dok saf depan sekali kan mesti la depan tu ada langsir yang jadi penghalang antara saf laki dan pompan kan ? Entah makhluk Allah mana yang bukak kipas kuat sangat malam tu langsir tu menggila kalah tsunami..sebab suis kipas kat belah kaum laki camana nak slow kan? 

Masa sujud rakaat pertama tu aku rasa dah xsedap hati..aku dapat rasa langsir tu macam maen melibas² kat tengah belakang aku..haih langsir ni main² pulak dia =,= dalam hati aku taw da apa bakal terjadi..Jadah punya langsir..aku try undur diri 2 3 lutut..ok sebab tengah sujud kan? guna lutut untuk berundoq..haha ngek laa~ memang dah xsah sembahyang aku..bila aku bangun dari sujud, dem! aku nampak kaum laki tengah tersusun gagah kat depan aku..langsir tu terlekat sikit atas kepala aku..ok malu namati :| aku jeling sipi² tengok member aku..nahh dia termasuk terus kot kat belah laki hampir separuh badan dia..wahahah aku rasa nak gelak golek² ja time tuh~ 

Sumpah terseksa nak habeskan lagi dua rakaat tuh..bila dah jadi camtu sembahyang pun dah xkhusyuk dalam hati keja nak tergelak ja..haha dah habes sembahyang mau sama² dok renggah ja ngan kengkawan aku..lepas tu tobat dah tamau sembahyang saf depan kat tengah²..beralih dok tepi pulak..haha tepi ok sikit langsir tuh xda la menggila semacam..so kat tengah² tu ganti ngan kakak² pulak..kadang² depa pun tersangkut jugak kat langsir tu..haha tapi relex ja kami ni yang nak tergelak tengok..haih main² sungguh..hahahaha

Bila teringat balik rasa rindu ja semua tu~ hahaha semua sebab ang la langsir hijau yang tebai..wakakak

✿THANX SUDI BACA.KOMENLA SEKALI✿

3 50Juta Kali:

CekbOlat-bOlat said...

kahkahkah..adoyai..
lagsir tu brat dak ? huhu

Hany Rara said...

haha agak berat n tebai ='=

Firdaus® said...

kucing sgt22 comel..huuu..btw nice blog..heheheh... do follow my blog keyh~