.
4
MAK JEMAH

Tersangat Tak Boleh Blah XD

Greeting Text
 Tetiba teringat dekat someone..someone yang pernah jadi orang yang spesel dalam hidop aku..Lately, aku asek teringat dekat dia..even dah lama aku break up dengan dia, dan dah masuk beberapa fasa alam percintaan aku dengan orang lain, aku xpernah lupa dia pun..segan pulok nak cita pasal ex-boyfriend neh yala dah lama kan break xkan nak cerita nak ungket mengungketi lagi..

Seryesly, bila kita betol-2 sayang kat sesorang tuh memang susah nak lupa kan..Dulu, aku dengan dia hepy together.Walaupun dia jaoh, tapi hari-2 kami akan contact..sampai panas telinga pun x apa janji dapat lepas rindu --" yala orang cakap bila jaoh rindu tu makin tebal kan ? =) setebal lemak aku..muahaha

Apa yang buad aku sayang sangat dekat dia ?
Banyak..banyak sangat kalau nak cakap..aku bagitau yang aku betol-2 suka ja laa..haha Perangai dia sangat comel.. aku xpernah jumpa laki yang ada perangai macam dia..Dia caring..bila aku demam or saket dia risau namati..pernah sekali tu masa aku demam, dia post panadol plus ubat selesema, batuk segala..Lawak ok ! lepas tu dia call
" Nanti cek barang ok..saya ada post kat awak something..cepat baek demam taw! "
Bila dah dapat, aku punya eksaited..bajet dapat henpon sebijik ka hapa kan..sekali ubat daa..ok xpa aku xmakan pun ubat tu sebab aku dah baek demam..ubat tu simpan buad kenangan..hewhew~

Lagi..bila aku marah dia or bebai xketahwan hala dia akan cool..Dia sangat sabar kalau nak dibandingkan dengan aku..selalu aku ja yang merajok dia pulak ? Pujok laa..aku x boleh merajok lelama dengan dia sebab bila dia start nyanyi lagu korea yang aku suka tuh terus cayaq~ wakaka sora dia memang sedap plus merdu.Naseb xjadi artis ja..kalau x, xberpeluang la aku berkenalan dengan dia..haha

Antara kenangan yang xboleh aku lupa dengan dia..
Ada satu hari aku ajaq dia masak ayam goreng..apa laa ayam goreng pun xreti -.- haih~ masa tengah menggoreng tu tetiba dia bagitau aku dengan sora menggelabah gila..
" Napa ayam ni kuar darah ?? Dia hidup lagi ke.. "
aku cakap biaq jaa..memang kekadang dia kuaq darah..kan dalam tulang dia ada darah..tapi dia punya gelabah terus angkat ayam tu masokkan dalam fridge balik..haih xdan nak masak pun..sudahnya dia yang lapaq..haha padan muka :D kalau teringat insiden tu sampai skang aku rasa nak tersengeh-2..

Dan..lagi satu, dulu dia selalu ulang alik dari uni dia and rumah setiap malam..aku la yang jadi peneman dia atas moto..Zzzz~ xda la lama sangat nak sampai rumah dia ada dalam 12 minit camtu..masa tengah cakap tetiba dia jerit kuat-2
"awakkk !!! I LOVE YOU !!"
kuat gilaa..terkojoit makk..haha aku tanya x malu ka nanti orang tengok, orang cakap awak gila..
Dia cakap x apa biaq ja.. bukan orang kenal dia pun..
aku dalam hati : " ok padanla dah pukul 2 pagi . mana ada orang ramai sangat kan ? patot la bajet x malu.. " =..=
Tapi aku suka setiap kali dia cakap macam tu..hahaha

Satu hari, dia penah cerita pasal prob family dia selama ni kat aku.. Dia cakap dia x pernah bagitaw kat sesapa even kawan-2 rapat dia..sebab dia rasa cuma dengan aku dia boleh kongsi semua tu..aku bersimpati dekat dia..malam tu memang kami sama-2 banjir dengan ayaq mata ja..kesian dia ='( tapi aku langsung xtaw..selama aku kenal dia aku tengok dia hepy, xpenah pun dia down..tabahnya awak..

Dia jugak baik..sepanjang aku kenal dia xpernah pun dia miss solat. Kalau subuh selalu dia yang kejut kan aku..hoho bila dengar azan ja  kat umah dia, dia akan cakap " x pa la nanti kita sambung cakap lagi, saya nak g surau jap..dah azan. awak g solat taw.." masa bulan posa lagi laa..dia selalu tido kat surau, sampai 10 malam terakhir posa tuh memang dia xbalik rumah langsung lepas teraweh..haih susahnya nak cari yang macam tu..

Dan..bila dah lama berkawan tu, mula la terasa nak jumpa kan..memang da lama asek rancang nak jumpa, nak jumpa lastly postpone..sebab sama-2 bizi..Yala aku sekolah lagi dia pulak kat U assigment, test, kuiz, exam segala haruslah kan..And at da last kami buat decision 31 Ogos jumpa..dia sanggup turun sini..dia xbagi aku g sana sebab dia risau nanti pa-2 jadi kat aku..First time tengok muka dia memang terpaku terkedu terkelu laa..wahahah Ehh betol ka bf aku neh ka dah tersilap orang ntah..memang xjemu la tengok muka dia..yala mixed arabic..memang aku nak bagitaw dia awesome dan hensem..muka dia dah start ada janggut..gila comel..aku memang minat tengok laki yang berjanggut..tapi bukan misai k, dia ada misai ka x ? haha tado-2 
 
Tetiba feeling macam jalan dengan artis pulokk..dia dress up abeh stai aku ni macam apa ja~orang sekeliling asek pandang-2.. apa ?? Xpenah tengok orang jalan ngan retiss?? wakakaka xleh blah punya ayat..satu hari tu memang aku hepy gila..dia sangat baik dan sweet~bila time masok waktu sembahyang dia ajak aku g masjid..alahai~ mana mak x cayaq macam ni..memang calon suami mithali..haha dan masa nak balik dia nangeh..manja nya awak..haha aku x nangeh punn..cuma menahan ayaq mata ja..hehe 
 
Kenapa aku putus dengan dia ?
Cerita nya bermula bila dia dah start keja..bila dah keja dia jumpa ramai la awek-2 cunn.. aku taw sapa aku..skola pun xabeh lagi. berangan ja ! Cara kami dah berbeza.. feel pun dah lain..komitmen dia dengan keja lagi penting.. Jarang call dah, bila call ja ada la yang x kena..tapi dia tetap baik macam dulu..cuma aku nampak pic dia dengan awek mana ntah..menyirap jugak! tapi dia cakap tu cuma kawan rapat..hmm.mungkin dugaan untuk aku kot..yala sesuai dengan kerjaya dia la..

Aku dapat rasa aku dengan dia dah x sehaluan.Takpa la aku redha.Mungkin ni ketentuan TUHAN..aku cuma harap dan doa dia akan jumpa pompan yang lebih baik dari aku..Hmmm aku rasa dah x mampu dah aku nak tulis banyak-2..ayaq mata dah bergenang..sampai sini ja la...

Aku simpan lagi gambaq-2 dia..meh terjah kaih ...
 


tengok tu renungan mata dia..haaihhh


time ni tengah webcam dengan aku..
miss this time dem dem much :(
HAHA gila..


ni la pompan yang bergambaq dengan dia~ jelas terpancar kemesraan tuh..


xdapat awak, dapat yg pakai spec tu boleh ?? hahah
dua2 pon comel.. XD


dah jadi retis pon skang..keja pegang microfon jaa..hmm.


gosip terbaru..bersama rozita che wan..untung laa..

P/s : mak aku cakap nak calon laki aku macam shahir..erkk cek xminat dia pun makk! sentap..hahaha cek dah tersayang kat orang lain dah..walaupun dia x macam shahir tapi dia tetap menjadi pujaan hatiku..hahaha k bai.

✿THANX SUDI BACA.KOMENLA SEKALI✿

4 50Juta Kali:

iQie said...

apo bondo nieh..penat org bc je lah ! hahahaha but kelakar gila makngah =D

CekbOlat-bOlat said...

hah? mne satu ni? cehh mak tertipuu ! hahah

Hany Rara said...

@CekbOlat-bOlathahaha silala pcaya bolat :D

iQie said...

hahah sengal la kaww makngah..tapi mcm basic cite betol je.. ha bek ko ngaku cepat! bhahaha