.
9
MAK JEMAH

Kerana Sebungkus Oreo -.-'

Greeting Text
Hye geng Mak Jemah sekalian. Sehat? Posa penoh tak? Penoh?? haih nampak sangat muhong kita posa baru tiga hari..haha Masih jauh perjalanan luas pemandangan lagi nuh. Err. Okay hari ni dah tiga hari kan kita posa dan tiga hari ni jugak la posa aku still tak cacat lagi dengan bendera Jepun. Hahah -,- alhamdulillah. Hari ni bukak posa macam besa dengan mak abah abang and kak ipaq aku. Adek aku? hah dia pengacau ja sebab dia tak posa. Hehe Harini aku makan paling sikit banding dua hari sebelum ni. kenapakah? Diet mungkin. haha kbai.
Time berbuka tadi.. ngeh ngeh diet sangat kan -__-


Entry sebelum ni aku ada habaq nak story pasai satu benda kan? Peristiwa ni aku dah tak ingat umoq aku berapa..Tapi dah belasan taon gak la. Mungkin Form 2 or Form 3. Haritu merupakan first posa. Haritu jugak aku keluaq beli barang ngan parents aku. Tapi sebenaqnya haritu aku tak posa. Biasa la. "Mai penyakit" ayat tok aku.haha Mai bulan la maksud dia. Ngeh ngeh. First posa dah mai penyakit..syahdu betoi.

Masa tu abah aku dah suruh aku masuk dulu dalam keta. Tunggu dia ngan mak aku ada barang lagi yang nak beli. Aku menurut titah perintah abah aku tanpa bantahan. Tunggu punya tunggu bukan main lama, aku cer kelebek-kelebek plastik barang yang mak aku beli tadi. Taw apa yang aku jumpa??
Tadaaa!!
-
-
-
Eh, sebelom tu nak kongsi satu rahsia...
-
-
-
-
-
-
-
"Putar, rasa, celup! Mama!!"
harhar-.-'
-
-
-
Oreo dah wujud time tu.. hehe

Lapaq okay time tu. Aku pon tak taw pasai pa. Terus ja aku bukak dan ngap!ngap!ngap!ngap!ngap!ngapngapngapngap!
Aku wat rilex ja walaupun sebelah keta abah aku ada sorang makcik ni atas moto sedang memerhati gelagat aku. Ek eleh makcik ni, macam tak biasa tengok orang makan oreo-.-' nanak la tu kan? Haha :'D
Makin tekun makcik tu tengok aku, makin galak aku mengunyah. Bukan main sinis lagi pandangan makcik tu. Awat ni makcik?? Tak comel ka muka saya time makan oreo? Huh~ Aku cuba control secomel mungkin. geget sikit-sikit. Wakakak XD 

Dah hampir tiga keping aku melantak, aku simpan balik. abah ngan mak aku pon dah mai. Terus keta abah aku meluncur laju meniggalkan perkarangan "Pasaraya X" tersebut sambil diperhatikan oleh makcik tadi dengan terpinga-pinga. Ceh ayat macam dalam novel.. haha Dalam keta aku asyik terpikir-pikir awat dengan makcik tadi sehinggalah aku dengaq mak aku sebut perkataan "PUASA!"

Ohmygucci!!! aku rasa nak lompat terjun dari keta. Maafkan saya wahai makcik sumpah saya terlupa yang hari tu posa. Hilang ingatan agaknya aku masa tu. Makcik!! saya malu tahap berudu dengan makcik. Harapan saya semoga saya tak jumpa makcik lagi lepas tu. Muahahaha. Kalau jumpa pon harap makcik dah lupa wajah saya. Dan saya harap makcik tak balik cerita kat anak-anak makcik. haha. Oh saya bukan pompuan sebegitu makcik. saya jenis yang menghormati orang di bulan puasa. phuih! :p haha

Mesti makcik tu heran sangat dah bertutup aurat elok pakai baju kurung, rupa dah macam anak dara boleh pulak makan di siang hari masa bulan posa depan orang. Haha Demmm! malu mampoih hanya kerana sebungkuih oreo. Lepas peristiwa tu, aku pakai helmet seminggu tak bukak-bukak sebab malu.. Hahaha! okay muhong. Jom la kita bersahur. Hehe Assalamualaikum.

✿THANX SUDI BACA.KOMENLA SEKALI✿

9 50Juta Kali:

Boni Kacak said...

agaknya cerita pasal awak dah tersebar luas di dalam keluarga mahupun kampung makcik tu agaknya.. glamer awak. gadis oreo. hahahahahha

Hany Rara said...

hahaha agak nya laa :p xbaek taw makcik ni bulan posa bwak mulut..hahaha

iQie said...

hahahah sengal betul kau ni ;D

lepakk.com said...

Nampak sedap je juadah berbuka tu hehehe

Hany Rara said...

hehehhe :) biasa ja

miss Fyqa said...

ahaa, kesian makcik tu tau! :D

Hany Rara said...

hehe :p

-meeSUPERGIRL- said...

"pasaraya X" .. HAHA

Hany Rara said...

hehe unik x?