.
2
MAK JEMAH

Sekali Gua Teringat Daa~

Greeting Text
 Tengah termenung sesorang aku tetiba teringat satu peristiwa..peristiwa la sangat :p yang berlaku masa taon 2009..taon 2009 kola nerang (tempat aku tinggai) dilanda banjir terok..terok ka?? hmm terok kot..time tu aku nak STPM..Tapi time tuh xsampai minggu exam lagi..cuma minggu exam muet..muet kan exam lagi awal dari paper len..beberapa minggu lebih awai..

Malam tu ujan turun lebat xbenti2..aku dalam bilik memang dah gelisah dok pikiaq esok nak exam..camana nak buat kalau ujan xbenti jugak..camana aku nak p sekolah ? camana nak mek exam ? camana nak kena redah ayaq banjir lagi..eeyuckss ayaq taik lembu, ayaq longkang segala >,< gelii~ huhu dalam dok gelisah2 tu aku telena..err~ then aku tejaga balik pukul 2 pagi..aku tengok nfon aku ada berapa belas miscall ntah dengan msg bagai..haa ang taw2 ja la time ujan lebat ang kejut aku memang aku xterjaga la..lagipun penat study..HAHA kawan aku yang call..dy kejut aku dy cakap p tunggu kat balai polis nanti polis nak bawak p skolah..huh ?? pukul 1 pagi p skola..gila hapa..naik bot ka apabenda aku xtaw la..haha lawak ok kalau kena naik bot atas jalan..*yala jalan la kan? jalan yang diteggelamkan dgn ayaq* kalo pikiaq asa lawak lak..sampai skang aku dok tersengeh kalo teringat..keh3 n memang betoi la kawan2 aku tu kena nek bot..hoho-.- tapi depa dah p dah tinggai aku sesorang..Ya Allah aku macamana? xkan aku xboleh amek exam..aku call kawan aku dy cakap depa dah dalam perjalanan..time tu aku rasa nak teryak..tapi naseb kawan aku cakap nanti ada second round depa p ambek sebab ada ramai lagi bebudak sekola lain yang x p..sebab budak sekola lain pun ambek exam muet kat sekola aku~Dy suruh aku bersiap barang apa semua..

Aku pun terus lompat bangun dari katil..haha lompat tuh..kemas2 barang baju sekolah semua bubuh dalam beg..tetiba kawan aku yang sorang lagi call..wani nama dy..dy cakap "wey cepat trak polis tunggu depan kilang gula.." aku dengan sepantas kilat pakai ja baju yang aku tdoq malam tu pakai track pakai tudung cepat2 kejut abah aku suruh antaq..time tu pukul 3 pagi lebih :O ouhh aku xpenah rasa sesusah ni nak ambek exam~ -_-" Dah sampai kat depan kilang gula tu memang ada la trak polis, kawan aku wani ngan chah dah ada dah dalam trak 2..ok lepas tu kena ragaih naik atas trak tu..huh watdafish-..- malu kat abang polis..kah3


yang kiri tu wani :)


Yang paling kanan sekali tu chah..dy ni memang xsuka ambek gambaq..kalo orang amek gambaq dy mesti nak semunyi ja muka tu~ hehe
 
Dah lepas aku besalam dengan abah aku..trak tu pon bejalan la..ergh ayat apa ni ? :p memang bising gila la bila kat atas trak tu, trak tu plak macam dah nak roboh ja uzur ya amat..teloncat2 ok kami kat belakang..haha dalam dok layan pasaan sebab semua pakat ngantok tetiba wani kata "haa syahed..dy xp lagi..ang msg dy cepat.." aku pn msg la "wey bangun tunggu depan umah ang, nanti polis nak p amek.." dekat setengah jam aku tunggu dy xbalas..aku cal 2 kali haram xangkat..lena sungguh ang tidoq noh~ hahaha ok aku pun malas la nak kacau biaq kat ang..haha


ni syahed-..- laz sekali aku tanya dy ang mai sekola lagu mana..dy cakap "aku redah ayaq banjir..aku p tukaq baju kat umah kawan aku.." erggh sanggup ang redah ayaq kat buket sampah tu noh~~ >,,<


Masa trak tu bawak kami, aku xtaw la dy pusing p kot mana..memang gelap gila..lampu jalan apa pon xda..macam masok jalan kampung..sumpah kami xtaw polis tu bawak kami lalu kot mana..sat patah balik sat p kot nu p kot ni..patah balik tu bukan apa sebab memang xleh nak lalu jalan tu..kalau lalu jugak mau tenggelam kami..rasanya sampai dekat pukol 5 lebih kami atas trak tu..padahal kalo ikot jalan besa nak p skola aku tu xsampai 20 minit pun..ni sampai jadi 2jam..memang boring gila la..

Then bila dah lepas pada buket sampah tu trak tu memang xleh nak p la..masa tu dah dekat kampung belimbing..errr aku bagitau pun macam ampa taw..hahaha trak tu xboleh nak lalu sebab lekat ka apabenda ntah..polis tu suroh turun seberang ayaq tu..kalo lepas seberang ayaq tu nampak la jalan~ polis tu suroh ati2 la..kami turun plan2 dalam ayaq tu..aku ingat ayaq tu bawah pada lutut ja..tetengok, nahh!! sampai pinggang ayaq..dah la pepagi buta sejuk cek oii..tehuyong hayang mau dok redah ayaq tu dalam gelap..memang takot gila xyah cakap dah la tepi jalan tu hutan belantara, mau keluaq rimau ka rexnesourus ka x ka naya..tiga2 orang jalan xlepas tangan..hahaha lepas dah redah ayaq tu, polis tu suroh tunggu seberang jalan depa nak call polis kola nerang antaq kami p kat Terap Inn..Terap Inn tu macam tempat orang p kursus p kem camtu la..tunggu punya tunggu sampai dekat pukol 7 lebih polis KN haram xmai..whatthefu?? Ehh kami nak exam pukol 8 ni, ampa xkesian ka ??  dengan x mandi x iron baju sekola lagi mana nak sempat..haih memang geram gila time tu.. 
 
Lastly, abang botak mana ntah yang mai naik keta dy nak seberang jalan tu tapi dah tengok ayaq punya lagu tu macamana nak seberang lagi kan?? dy pelawa kami naik keta dy dy nak antaq kami p terap inn..basah keta ang abang botak oii..haha dy cakap xpa..bukan xleh kering~ amboi baek sungguh..hahaha tunggu polis kN tu macam tunggu tunggui kayu haram xmai ..sampai terap inn dekat pukul 7.30 dah..kami terus p bilik yang kawan2 aku mai terlebih awai dari kami tu..terus serbu..haha
           Time tu ada yang iron baju..ada yang mandy..yang paling bez aku, wani dengan Chah tiga2 orang aram xmandy -..-" wehh memang dah xsempat gila la time tu dah 7.40 lebih..gosok gigi cuci muka dah..baju sekola pun xsempat nak iron, tudung ja yang sempat iron..hahahha lepas tu terus depa antaq p sekola..tym exam jangan cakap la saket kepala sebab xtdoq ngn xmandy..
hahaha..
 
Camni la keadaan sekolah aku kalau banjir..ni memang betoi gambaq sekola aku..tengok nama sekola pn SMK Dato' Syed Ahmad kan ? and dalam dewan tu la aku ambek exam muet..Hehe~ Sumpah rindu semua tu..ok sampai sini ja aku nak cita letih dah dok taip..salam

✿THANX SUDI BACA.KOMENLA SEKALI✿

2 50Juta Kali:

CekbOlat-bOlat said...

cekbolat org tg musang ! nahh.. elok lah kita nahh.. ^^
syok baca cita nih.. tetiba rndu bnjir thun lepas.. haha

Hany Rara said...

@CekbOlat-bOlat org lostaq no..hehe ha taw xpa..tym bnjir tu asa seksa gila..lani rindu plak tym tuh :>