.
2
MAK JEMAH

Tetiba Aku Teringat Hang, Pa'ih~

Greeting Text


 Hujan lebat gila hari ni..maybe sebab gerhana bulan semalam..tetiba aku teringat kat sorang budak ni..aku kenal dy time aku kecik dulu..masa tu umo aku 5 6 taon camtu..ntah la aku pon dah xingat..camana la rupa dy skang kan ? Hoho Nama dy Muhammad Faiz..yala aku ingat lagi aku panggil dy Pa'ih dulu.. hak3

Alkisahnya, tok dy sedara kepada tok aku..tapi tok aku tu dah meninggal skang..tok dy mai nak duduk kat umah aku kira macam bercuti2 kat kampung aku la..hehe lama jugak la dy duduk sini sebulan camtu..masa tu time cuti panjang..cuti sekolah la kan..Pa'ih dengan mak and abah antaq la tok dy mai umah aku..masa mak abah dy nak balik dy tamau balik..dy nak tido kat umah kami dengan tok dy..sebab kesian mak abah dy pun bagi la..
 
Haa time tu aku ni belagak la kekonon xmau kawan ngan dy..haha aku xtegoq langsung..aku bukan belagak tapi kurang mesra kalau dengan orang yang baru aku kenal..amboi baru 6 taon dah taw erti kurang mesra segala..hahaha besala budak pompan kan? mesti ada perangai tersipu2 malu gitu -.-" aku ingat lagi muka dy time kecik dulu, comel..macam Haziq Tom2 Bak wa cakap..haha seryes neh..dy sebaya ja dengan aku..
 
Hari 1st dy kat rumah aku, aku xberkawan pun ngan dy..dy maen ja sorang2..haha kesiannn..hari kedua dy naik buaian kat luaq umah aku..buai kat pokok mempelam kot xsilap aku..lepas tu dy panggil aku suruh ayun dy..aku pun p la ayun..hehe lepas aku ayun dy, dy pulak ayun aku..kah3 alalalala sweetnya^^
Prranngggg!!! hahahhaha 
 
haa time tu la aku mula rapat dengan dy..tapi dy ni jenis manja dan jakun-..-" kah3..jatuh sikit, teryak..kalau aku tercubit dy sikit pun mata dan2 merah..haha apadaaaa~ jakun dy pulak mai time dy tengok benda pelik2 mesti dy nak main..dy jenis duduk xdiam..yala duduk kampung mesti la lain dari bandaq..Dy dok bandaq mana ada benda camtu semua..sampai benda yang orang dok serkap ayam tu pun dy main~ haiihh..aku sampai cemuih dah dok tengok benda tuh..haha
 
Masa tu kalau p mana2 pun abah aku mesti akan bawak aku ngan dy..p kedai sama2,  round kampung sama2, p kolam ikan sama2, p sawah sama2..lagi 1 dy jenis penakot dengan binatang..haha aku ingat lagi time abah aku bawak aku ngan dy p umah jiran kat kampung aku ni dy punyala takot kat kambing sampai nak lalu depan kambing tu pon suruh abah aku dukung..Hang~ terok sungguh..haha kalau dengan itik angsa lagi la..lari xcukup tanah aku rasa..haha aku pun takot kalau ngan angsa and sampai skang aku takot dengan menatang tuh..tehee -..- 
 
Sebab dah lama dy dok sini kira aku ngan dy macam rapat la..kira baju aku pun dah jadi baju dy..sebab dy xbawak baju kan..haha baju ada katon sailormoon pun xpa..pakai ja dy, watlek ja..hak3 naseb mak aku xsuruh dy pakai skirt :p Masa sehari sebelum dy nak balik sana dy mintak gambaq aku..hoho aku pun bawak keluaq la album..aku suruh dy pilih nak yang mana..lastly, dy pilih gambaq aku pakai gown ala2 sinderela siap pakai lipstik lagi..kah3 kalau terbayang gambaq tu skang ni sumpah nak tergelak..malu kot..kak aku la tu punya keja mekap aku macam tu -.- ok dah ang suka yang tu, ambek la..

Esoknya, family aku pun antaq la dy and tok dy balik Perak..lepas dah sehari suntuk dok umah dy kami nak balik la kan..masa kami nak balik dy nanges oii..huhu kesian dy..lepas tu dy xtengok pun kami balik dy masok dalam bilik teryak..manja betoi la ang ni~And tu la last time aku jumpa dy..sampai skang umoq aku 21 taon aku xpernah jumpa dy lagi..xtaw la dy simpan ka x lagi gambaq aku..camana la dy skang kan..dy ingat lagi x kat aku xtaw la.aku penah tanya mak aku pasal tok dy tu 2 3taon yang lepas..aku xtanya la pulak pasai dy..sat lagi mak aku cakap apa pulak kan..hee~

Pa'ih kalau ang terbaca..and ang teringat kisah kita kecik2 dulu contact la aku..add aku kat fb ka..haha ok aku sedang buat segmen jejak kasih di sini :p ntah2 ang dah kawen skang..haha hope ang sentiasa sihat, aku xpenah lupa ang taw..ang aku xtaw la..
Ok babe, salam~

✿THANX SUDI BACA.KOMENLA SEKALI✿

2 50Juta Kali:

CekbOlat-bOlat said...

wahh.. mct rndu giler kan ^^
cekbolat pun mcm tuh.. ade anak kawan mama ngn babah.. rndu jgk.. n xjmpe since 1997.. pindah ke labuan.. =(

Hany Rara said...

alalala kesiannya..harap2 1 ari nnt kita akn jmpa depa blik kan bolat:)