.
1
MAK JEMAH

Susah Babe Kalau Dah Jatuh Hati kat Kawan Baik Sendiri=..="

Greeting Text

 Pernahkah anda mengalami situasi sebegini ? Jatuh cinta pada kawan baik sendiri.. hoho seryesly sangat susah bila kita mula tersuka kat kawan sendiri..Di sini maksud aku kawan baik yang berbeza jantina la..sat lagi ampa dok minat kaum sejenis pulak..naya lagu tu -.-! apa yang patut kita buat kalau kita dah mula suka kat dy..
 
Kalau ampa hati kering xda perasaan malu, try luah kat dy..nak tengok dy kata apa.Mesti dy cakap:
  Dia : HAHAHA.. ang boleh p ujibakat maharaja lawak kot ! :D      
  Kita : Hemmm~ Bila tarikh audition tu..? =.='
 
Try tanya dy soalan yang boleh buat dy rasa dy akan kehilangan ampa..contoh :
Kita : Kalau aku ada bf ok x ?
Dia : Ok gak tu *sambil pelahap eskrem koneto tanpa menoleh sikit pon kat ampa, apatah lagi menunjukkan reaksi terkejut berok atau sedeh namati.
Kita : Ouh~ ok..=..=" (dalam hati : weh bongok aku suka ang taw x ?!)


Try guna orang ketiga untuk sampaikan perasaan ampa..ni cita time sekolah rendah dulu boleh la..
Orang ketiga : Weh aku nak bagitau something pasal blablabla
Dia : Kenapa dengan dy ?
Orang ketiga : Dy suka ang..lama dah kot.. :|
Dia : Ouh really ?? Aku xsuka dy, aku suka ang ... :)
Orang ketiga : ....... *mata berkilau2
Orang ketiga start pintal2 baju, tunduk bilang jari kaki cukup ka x, pipi dan2 kena sapu blusher -..-
Kita : Sobbsss :'( *semunyi tepi dinding..
 
Try jadi secret admire dy..bagi bunga, bagi coklat, bagi surat cinta~ Errr ni dah macam drama melayu kat tv pulak..huk3
Dia : Wey.. ang tau ?
Kita : Apa dy ??
Dia : Ada orang gila mana ntah minat kat aku siap bagi hadiah segala, puisi cinta bagai..herrr !
Kita : Eeuwww~ geli kot =''= (dalam hati : Dem! ang cakap aku orang gila -..-")
 
Haa see2..susah kan kalau dapat kawan yang bengap tahap nak mampos ni..hahahaha..kalau aku tersuka kat kawan baik aku sendiri seryesly aku akan pendam..xkan sesekali aku buat tindakan kat atas oi..memalukan mak ja nyah~ haha biaq la kita ego ka hapa janji nampak kewl kan ?? ._. kalau ampa yang xleh handle ampa punya feeling berterus terang la, kalau dy terima alhamdulillah..kalau x? tu yang masalah..cakap, cakap dah..tapi dy xterima..malu oi..erm xpa la at least kita try..sebab tu bagi aku pendam lagi baik kalau kita suka kat kawan sendiri..lagipun percaya la kalau ada jodoh ada la..kalau xda ampa dok luah2 becinta bagai tapi dah xda jodoh xkan bersama jugak..bagi aku kawan tetap kawan..xkira la dy layan kita macam mana sekalipun, kutuk kita, melawak kasaq dengan kita jangan ambek hati sangat..sebab dy x bersalah..dy bukan taw kan kita suka kat dy sebab tu dy layan kita macam selalu -__- kita ni xpayah la nak tacing sangat..friendship lebih penting dari relationship..
ingat tu :'3 k baii ..

✿THANX SUDI BACA.KOMENLA SEKALI✿

1 50Juta Kali:

CekbOlat-bOlat said...

wakaka.. betui2.. lwak jgk akk nih..