.
8
MAK JEMAH

Benda Simple Tapi Kita Selalu Lalai

Greeting Text
 Reader(s) hye malam ni nak share something..malas nak taip panjang-panjang dah..hehe nak bagitaw satu benda yang kadang-kadang kita tak taw ataupun lalai ataupun dah taw tapi saja-saja suka buat jugak..Benda ni kawan aku yang pesan masa aku sekolah dulu..

Penah dengaq tak bila orang terkejut atau melatah ka tengok benda yang tak kena pada pandangan mata depa orang tu sebut "La ilah budak betuah ni.." Haa aku selalu ja dengaq..Err sebenaqnya salah sebut macamtu..Apa salahnya kalau kita sebut penoh-penoh "La ilaha illallah" kan lagi sedap bunyi dia..maksud dia pun lengkap "Tiada Tuhan selain Allah" Kalau just sebut "La ilah.." maksud dia "Tiada tuhan.." sahaja.. Haa kan tak elok tu..happ! tamo-tamo tak baek taw camtu..kehkeh~ so, sama-sama la kita memperbaiki diri~ :)

Hehe entry pendek ja..yang penting hampa paham kan.. Assalamualaikum..

✿THANX SUDI BACA.KOMENLA SEKALI✿

8 50Juta Kali:

CekbOlat-bOlat said...

tengs XD

huhu..

Boni JLL3 said...

betull..salah sebut lain maksudnya..waima mengaji sekalipun, salah je sebut, lain maksudnya

Hany Rara said...

@CekbOlat-bOlatwelcome bolat..

harini bolat g dating.jeles..haha :p

Hany Rara said...

@Boni JLL3haa betol tu..kdg2 org xperasan kan apa yg depa sebut tu dah lain maksud dia..

Boni JLL3 said...

kan..hehe..sebab tu kalau nak buat apa2 pun, kita dituntut untuk belajar.. wah.. macam ustaz pulak..hahah

Hany Rara said...

ahaha boleh p ujibakat imam muda laa..hehe :p

Boni JLL3 said...

hahahahaha..tak mboh ler..tak layak..hehehehe..

Hany Rara said...

imam kat umah dah laa..heheh