.
4
MAK JEMAH

Apabenda tu ??

Greeting Text 
Hye reader(s) sayang^^  *ok tipu xsayang pon..haha:p Dah makan ? Saya dah. Telan henfon sony ericsson zylo sebijik sebab line celcom seropa dengan bewak nak mampoih malam ni..sangat menguji tahap kesabaran aku yang xberapa nak banyak ni..Huhh~

Lately, aku suka mengimbau kenangan lalu..cehh! Bila ingat balik Ya Allah rindunya..zaman yang xmungkin akan berulang lagi dah..zaman kanak-2 dan zaman sekolah..sobss :'(

Err apa yang aku nak kongsi malam ni *tudia ayat bajet macam motivater mengenai binatang yang paling aku takot dan geli sekelian alam..dan ada cerita di balik menatang nih yang penah terjadi kat aku masa zaman aku kanak-2 hingusan dulu~nak taw menatang pa?? Tengok bawah kaih..
V
v
V
v
V
v
TADAAAA!!!!
"LINTAH"
Err maaf xdak gambaq aku xsanggup nak gugel gambaq lintah sebab aku geli gila dengan menatang tu..haha boleh terpacak bulu roma kot tengkok kalau tengok~ Muahahah

Seperti biasa aku membesar dalam suasana kampung, sawah padi, hutan belantara, kebun-2 getah haruslah ada..Dan belakang kawasan umah aku ni kebun getah..dalam kebun tu ada kolam taw..Err bukan swimming pool naa..harharhar~ Dah menjadi aktiviti kami bebudak kampung hari-2 lepas balik sekolah mesti akan g kolam kat belakang tuh..kalaw x berkelah p mancing.Kat kolam tu jugak la port aku dok maen masak-2, kawen-2 ngan kengkawan aku yang xberapa nak matang lagi time tu~ haha ok aku tengah tersengeh-2 lani bila imagine balik semua tu..sumpah rindu..hahah aku dulu pakai seluaq pendek ja t-shirt sailormoon pakai cekak rambut..haha comey dak? *sila penerajang sepantas kilat..haha

Satu hari tu entah setan apa merasuk dalam badan aku *ayat supa cerpen..haha aku tanamkan niat nak mandi dalam kolam tu..Yala mana tahan oi tengok kawan-2 dok mandi aku tengok saja..kawan-2 aku kebanyakkan laki..Zzzz~ normal la dedulu budak pompan ramai kawan laki..haha Time tu ramai kot pakat dok mandi hari-2 kat situ..aku sorang ja xberani sebab mak aku dah larang
haa tengok mak aku punya muka lagu mana? semut yang tengah dok angkut gula curi-2 tu pon lari betempiaran taw..

Tapi haritu memang aku dah nekad nak mandi jugak-2 macam best ja tengok depa berenang kuak lentang, berenang katak *eh ada ka? Paling best berenang berirama..hahaha aku dah xpeduli mak aku nak marah ka mengamuk ka janji aku boleh merasa walau sekali..Tudea gila punya sangap..kah3 kolam tu xda la dalam mana..ayaq dia buleh tahan warna seropa ayaq teh ais kedai pak kasim ujung kampung tuh~ Tapi tu xmenjadi masalah bagi kami..mana ada pikiaq oi kotoq-2 semua tu yang taw cuma nak seronok..hehe

Sebelum terjun aku usha line dulu mana taw kot tetiba mak aku tengah kait buah jambu kat tepi kebun tu ka haa x ka naya..ok line clear..
"KECEBUR!!!" sekali baju sekali seluaq aku terjun..
aku terjun kurang ayaq stengah kolam mercik keluaq..hahah *ok muhong :p
Bila dah ada dalam ayaq..wahh! Heaven! sumpah best gila..member-2 aku semua pakat pandang sesama sendiri..mungkin depa xsangka usaha nekad aku yang berani mati terjun kolam untuk hari tu..hahah untuk sesat dua depa pakat blur lepas tu semua pakat teruskan aktiviti berenang tunjuk skill masing-2..aku pon xkurang hebat jugak..haha perasan padahal haram langsung xreti berenang..hehe naseb ayaq kolam tu sikit jaa..

Masa tengah syok dok mandi manda feeling macam dunia ni aku yang punya tetiba aku rasa gatai-2 kat kaki aku..Ishh ada nyamok ka kot dasaq kolam nih~ Err aku try la gosok kaki aku yang sebelah lagi kat atas kaki aku yang gatai tuh..Ergh! LEMBIK! >,< Apakah?? Masa tu aku dah gelabah bewak..tapi aku diam jaa..muka pucat lesi dah..kawan-2 aku macam xpeduli ja yang tetiba kegembiraan aku dalam kolam tu tadi diragut..harharhar semua sibuk bergumbira~

Lepastu aku berenang pelan-2 p kat kawan aku..aku bisik kat dia ::
AKU : Ang pegang kaki aku sat..aku rasa lembik..aku takot lintah jaa *muka sadis gila time tuh.
KAWAN AKU: Ang p naek atas lekas aku nak tengok apa dia..
AKU : Xmau xmau aku takot..aku xmau tengok..ang try pegang laa..
KAWAN AKU : Oii ada lintah dalam kolam ni !!
Haram punya kawan aku suruh ang pegang bukan buat penguguman! Time tu semua pakat lari betempiaran naek atas sekali dengan dia..aku sorang ja tinggai dalam kolam..Sobss sedih gilaa.. T_T

Masa tu semua pakat pujuk aku naek atas sebab nak tengok kaki aku..aku tamau..kalau aku ternampak lintah tu lagi la aku reyau xingat dunia..haha baek aku dok dalam kolam tu jaa..kawan aku yang sorang lagi tu kesian kot tengok aku ni macam nak nangeh ja,hahah nak tunjuk hero la kekonon tetiba dia terjun masok balik dalam kolam..Sepantas kilat dia raba kaki aku buang menatang jadah tuh..err aku xtengok langsung..sumpah geli..
"NAIK ATAS CEPAT! NAEK ATAS!!" Tudea dia punya betempik kat aku..aku teketaq-2 naek atas tebing..aku belek kaki aku naseb xda darah apa cuma macam bekas badan lintah tu ja melekat..eeee><

Masa tu rasa menyesai gila xdengaq cakap mak aku..haha tu la balasan dia xdengaq kata mak lagi kan?:P
hehe tu lah 1st n last aku mandi kat kolam tu..dan tu la 1st n last pengalaman aku digigit lintah -_- Err~ sekian sajaa..

✿THANX SUDI BACA.KOMENLA SEKALI✿

4 50Juta Kali:

iQie said...

wah best kn kau membesar dlm kmpung..tringin gak nk ada pnglaman cam2..=)

CekbOlat-bOlat said...

berderau darah tengkuk bace.. geli weiii..

kak hany,dok kedah gk kn? apakata kita jumpa nk? gath budak2 blogger aS..

Hany Rara said...

iqie :: bez laa..hoho tp part yg kena lntah tu yg xbez..hehe

BOlat:: Bila ? kat mana? pukul brapa ? inform laa :D

wawa said...

besh nyee kaka :) wawa pwn takut lintah..geli..huhuh